nama: Mohd Hadihaizil Bin Din
Aku Lahir: 30 april 1983 kat maran pahang
pastu aku ni suker jer ngan mende² pasal komputer ni
contohnyer:
chating
web surfing
web designing
online gaming

apa lagi yg lerh dikongsi erh...
ermmm...

pastu aku suker gak tido
klu takder koje mmg aku suker jer tido...
apa jer aa nak jadi kan.. muhahaha...
cadangnyer mmg nak jadi engineer
tapi cam tak best jer jadi engineer ni
so itu jer aa buat masa ni

klu terasa nak kenal lelebih
sila aa contact aku erh

eizil@yahoo.com
eizil@hotmail.com
+491742436513
(yang henpon aku)
+497720992543(ni tepon umah)




selamat berhibur kat blog aku...



..:: SEGALA MENDE TERTULIS KAT SINI HAK MILIK PERIBADI SLUMBERMANN ::..


..:: Nak Guna Sila aa Bitau Dulu ye ::...




..::: SLumBerMann StuD|0:::..
::: Stud|O SLumBermann :::

::: blog Slumbermann :::

_=:Linkkan Blog Aku:=-




.::: Dapatkan Hosting Di Siini :::.


Blog Lag|




Destinasi Cinta - Mestica
credit: zuriyati


.:::: nilai laman ini ::::..
Vote for this Site!






merh borak ngan aku...
. -=Basic |nfo=- .



. NaMe .
Mohd Hadihaizil

. AgE .
21

. SeX .
MaLe

.LiVin It Up iN.
gErM

. RaCe .
MaLay

.sIgN.
TaUrU$

. Status.
BelUm KaHw|n

.InTeReSts .
. internet... chating with someone... .



   


Google

Web blogdrive.com


orang sedang melayari laman ini


::LAMAN CAM BEST YANG AKU SUKER LAWAT::

Komuniti Umum Untuk Semua
Komuniti PHP-Nuke Malaysia
RojakDotOrg
KedahOnlineDOTnet
Komuniti Online Komik Nakkal






::LAMAN MEMEMBER AKU LAKS::<



    Matnet web blog
    [ Sy41ful Weblog ]
    .: fungkur's Network :.
















<< April 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

 

 

 





Assalamualaikum...
Semoga Apa Yang Terdapat Di Ruangan Ini Sedikit Sebanyak Memberi Manfaat Kepada Semua
 
 
26.4.05
Produk Pengguna dan Makanan yang berpotensi mendatangkan kanser
1. Jika anda makan satay....jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan
satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan  yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C !!. Yang mana anda  akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Cuba yang ni.....bagi penggemar makanan ni "Bah Kut Teh" (babi). Banyak orang Cina suka makan yang ni, lihatlah sebelum terlambat. Cuba tuangkan Coke (minuman bersoda) atas kepingan daging babi tu dan tunggu sekejap, anda boleh tengok ulat berenyut-renyut keluar dari sana.Fakta diperolehi dari "Health Corporation of Singapore".

4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam shampoo.Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika
kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; Vo 5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence
adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

5. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya.Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang
doktor.Keluarga      saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa  tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau
sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari.Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee
segera.Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai "makan untuk  mendapat barah" Kalau istilah James Bond ==>Licence to kill!

6. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah Straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam
masa yang singkat sahaja. Sebarkanlah maklumat ini kepada orang-orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.

Original From:
 
Nor Hamizi Md. Amin
Penolong Pendaftar
Unit Perkhidmatan
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia & Pentadbiran
Jabatan Pendaftar, Universiti Sains Malaysia
11800 Minden, Pulau Pinang
Tel: 04-6532694

Posted at 4/26/2005 10:40:08 am by slumbermann

  

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry